|
Pirat
|
 |
« Odgovor #298 poslato: 19 06 2010 07:05 » |
|
Holivudski kraj, Lejkersi odbranili titulu!
U meču gvozdenih odbrana, domaćin dobio rat i sa 83:79 stigao do novog prstena. Činilo se da pehar putuje u Boston, ipak, slavlje u EL - Eju. Čitava serija stala je u ovu poslednju sedmu utakmicu. Drama dostojna holivudskih klasika završila se, onako kako je „Stejlps Centar“ i želeo, pobedom Lejkersa
Odbranili su titulu, prvi put u istoriji dobili najvećeg rivala u sedmom meču. Los Anđeles slavi, nakon velike borbe, okrenuli su utakmicu koja je klizila između prstiju i zasluženo slave.
Seltiksi su uradili ono što najbolje znaju, igrali su granitnu odbranu. U tome treba tražiti razloge činjenice da su domaćin promašili 21 od prvih 27 šuteva. Ostali su u igri samo jer ni Boston nije blistao u napadu.
Brajant je delovao umorno, ali kada je trebalo pogodio je par lopti i pokrenuo svoj tim. Do prvog vođstva u drugom delu Lejkersi su stigli nekih osam minuta pre kraja.
Ni tada nije bilo gotovo, strepeli su do poslednjeg trenutka.
Brajant je proglašen za MVP – ija finala, postizao je u ovoj seriji u proseku više od 28 poena. Nije blistao u poslednjem meču, ali je povređen odigrao čitav plej – of. U svakom slučaju Lejkersi su njegov tim, osvojio je pet titula i uspeo nešto što ni Džeriju Vestu i Medžiku Džonsonu nije pošlo za rukom u purpurno – žutom dresu, dobio je Boston u sedmom meču.
Iako je tokom serije pričao da je ovo finale kao i svako drugo, lagao je. Priznao je to na podijumu, okružen saigračima.
„Tačno je, lagao sam. I većina je to znala jer znaju da sam ja fanatik za statistiku, za košarkašku istoriju. Pročitao sam u karijeri većinu stvari vezanih za utakmice Lejkersa i Bostona, znam svaki meč finala, od nastanka rivalstva do sada. Ali, morao sam to da ostavim po strani, morao sam da igram ovo finale“, dodao je presrećni Brajant. Ovo je i velika pobeda Fila Džeksona, njegov 11 prsten. Šest je osvojio sa Bulsima, pet sa Lejkersima. Izjednačio se sa Bilom Raselom, i sada je u dilemi. Da li da se povuče i posveti pecanju, ili pokuša da stigne do het trika i ostane sam na najvišem stepeniku u istoriji. Odlučiće tokom leta. Na drugoj strani je poraženi Boston, ovo je verovatno kraj jedne velike generacije. Pre dve godine radovali su se na ovom istom terenu, dok su Lejkersi plakali, stiglo je vreme za naplatu. Bili su blizu, mogli su da dodirnu trofej, ali protivnik ga je zgrabio. Pobednička parada biće u ponedeljak, na otvorenom. Prošle godine je u Koloseumu bilo 100 000 ljudi, ali sada Lejkersi žele bliži kontakt sa navijačima. Biće to prilika za Los Anđeles da pozdravi svoje ljubimce koji sada na večnoj listi imaju samo titulu manje od Bostona.
|