|
|
|
petko666
|
 |
« Odgovor #331 poslato: 14 07 2009 02:57 » |
|
jutros neki cudan smrad vani, nesto ko kuvana jaja jel to od rafinerije ili nesto drugo?  Možda si prn'o a nisi ni skontao! 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Rope
|
 |
« Odgovor #332 poslato: 14 07 2009 10:07 » |
|
Wasn't me 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
baltazar
Laprdan

Van mreže
Kinezi izmislili vodu u prahu !!!
 Windows XP
Browser:
 Firefox 3.5
|
 |
« Odgovor #333 poslato: 14 07 2009 12:10 » |
|
jutros neki cudan smrad vani, nesto ko kuvana jaja jel to od rafinerije ili nesto drugo?  Možda si prn'o a nisi ni skontao!  a moguce i to dok sam spavao 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Ništa ne grije dušu kao ladno pivo
|
|
|
|
toydog
|
 |
« Odgovor #334 poslato: 05 09 2009 07:49 » |
|
Na koliko je potpisan kolektivni ugovor raf.naf. sa radnicima? Ima li neko na forumu da radi u raf? Šta ima tamo, kakve otkaze spominju?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
holcer89
|
 |
« Odgovor #335 poslato: 05 09 2009 17:02 » |
|
Bice bruka otkaza kad istekne ugovos sa vladom! Kazu da ce otpustiti 1/3 radnika. A ugovor istice koliko sam cuo u februaru sljedece godine!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
It started out as a feeling Which then grew into a hope Which then turned into a quiet thought Which then turned into a quiet word And then that word grew louder and louder 'Til it was a battle cry I'll come back When you call me No need to say goodbye...
|
|
|
dzabaleban
Global Moderator
Monitor Monitora

Van mreže
Pol: 
Čovek modernih shvatanja...
 Windows XP
Browser:
 Opera 9.80
|
 |
« Odgovor #336 poslato: 06 09 2009 09:45 » |
|
je li prošlo 48 mjeseci od potpisivanja ugovora? kad prođe... ...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Sax
Laprdan

Van mreže
Pol: 
V.I.T.R.I.O.L.
 Windows XP
Browser:
 Netscape 7.2
|
 |
« Odgovor #337 poslato: 07 09 2009 04:44 » |
|
hakela9, da li se imalo razumeš u akcije i ekonomiju? (nije podrugljivo pitanje) Rast preduzeća nema veliki uticaj na rast cene akcija (teoretski ima, ali u praksi je drugačije) isto tako i na isplatu dividende. Rusi ako odluče, mogu da spuste vrednost akcija na minimum i da postanu skoro bezvredne.
sa oproštenjem,veče gluposti odavno ne pročitah!!!  Daj mi ijedan takav primjer navedi kad se tako dobro razumiješ u vrijednost dionica koja nema veze sa ekonomijom. hakela9, evo ti primera. Rafinerija nafte bez kontinuiranog trgovanja Datum: 07.09.2009 09:17 Autor: Z.D. BANJALUKA - Akcije Rafinerije nafte Brod više ne ispunjavaju kriterijume likvidnosti za trgovanje kontinuiranim metodom trgovanja i od 14. septembra njima će biti trgovano aukcijskom metodom trgovanja. Kontinuiranom metodom, koja donosi niz prednosti, trguje se akcijama emitenata na berzanskoj kotaciji i slobodnom tržištu koje ispunjavaju kriterijume likvidnosti. Da bi ispunile uslove za ovaj način trgovanja vrijednost prometa akcijama nekog emitenta podijeljena s brojem mogućih dana trgovanja mora da bude najmanje 1.000 KM, broj transakcija podijeljen s brojem mogućih dana trgovanja najmanje tri, a broj dana trgovanja podijeljen s brojem mogućih dana trgovanja najmanje 0,50. Pa na ovom forumu svi pukli na berzi  ... da, da, znam, znam lopovi.., to nigde nema... to je na zapadu sve transparentno, znam da nema preuzimanja preduzeća i tih balkanskih fora... ko je mogao da zna, pa to nema nigde u svetu... Šta ti je život, čovek opet ode iz Banja Luke sa 100 KM. DECO STUDIRAJTE, NEMA LEBA BEZ MOTIKE
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Neka priča šta ko hoće, najbolje je biti voće.
|
|
|
kiza
Global Moderator
Monitor Monitora

Van mreže
Pol: 
Korektno 100%, pošteno koliko se može!
 Windows XP
Browser:
 Opera 9.63
|
 |
« Odgovor #338 poslato: 07 09 2009 07:46 » |
|
nema sta, covjek je lijepo rekao....dosli tipovi, pukli pare na trziste, zakotrljali malo, podigli likvidnost trzista, iskoristili neelasticnost trzista i nelikvidnost akcija, pokupili pare i bjezi....sad za akcije nema dovoljno potraznje i ponude da bi se obezbijedilo kontinuirano trgovanje, ma daj...
poslije su otisli u makedoniju i bugarsku...mislim da su to bili slovenci neki....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
...a onda je kudravi gaučos krenuo krivudavim putevima kokainskih noći... 
|
|
|
|
shaka
|
 |
« Odgovor #339 poslato: 23 11 2009 18:23 » |
|
Evo nešto na šta sam slučajno naletio. Vjerovatno je većina pročitala ovo... Zabrinjavajuće zvuči...
Obaveze Rafinerije Brod duplo veće od vrijednosti kapitala Objavljeno u kategoriji:Ekskluzivno, Energetika dana 19.08.2009 Pregleda 2098 puta, 3 danas
Solventnost Rafinerije dovedena u pitanje - Obaveze 373 mil. KM, a kapital 172 mil.KM
BANJALUKA, Rafinerija nafte Brod sada je znatno više zadužena nego što je to bila prije prodaje ruskoj kompaniji Neftegazinkor, kojoj je kompanija predata „očišćena“ od svih dugova prema povjeriocima, saznaje Capital.ba. Prije privatizacije ukupan dug Rafinerije se procjenjivao na 270 miliona KM. Sada obaveze Rafinerije Brod, prema revizorskom izvještaju za 2008. godinu (u prilogu teksta) iznosi 373 miliona KM. Istovremeno kapital Rafinerije je znatno manji, tek 172,4 miliona KM. Zbog ove činjenice revizor je izrazio „značajnu neizvjesnost u pogledu solventnosti Društva“. Investitori razočarani. Nakon priče o privatizaciji vijeka pitaju se da li će Rafinerija moći servisirati svoje obaveze.
Za godinu dana Rusi su, prema revizorskom izvještaju, dugovoročne obaveze povećali sa 113 na 351 miliona maraka. Najveći dio (217 miliona), odlazi na kredit koji su dobili od svoje matične firme Zarubežnjefta po kamatnoj stopi od 12,5 posto. Tako Rafinerija u Brodu plaća sama sebi svoj kredit po ekstremno visokoj kamati, s tim što se na dan kašnjenja na ukupna dugovanja dodaje još 0, 3 posto kamate. Ovo je dokaz da Neftegazinkor nije, kao što su nas ubjeđivali, uložio novac, već samo Rafineriji omogućio da dobije kredit, kaže Branko Kecman direktor „Advantis Brokera“ Banjaluka.
Izvlačenje profita
Analitičari tvrde da je cilj preko povezanih firmi izvući dobit iz tri kompanije koje su Rusi kupili, rafinerija nafte i ulja u Modriči, te Banjalučkog petrola, a sve preko četvrte ruske kompanije Optima grupe.
Veoma je simptomatično da su Rusi odbili revizoru dati podatke o poslovanju sa povezanim pravnim licima, iako su to bili dužni uraditi. Kecman ističe da se zbog toga revizor i suzdržao od davanja mišljenja.
Revizor ističe da nije bio u stanju ni da se uvjeri u stanje količina zaliha u Rafineriji nafte sa 31.12.2008. godine, niti da utvrdi potencijalne efekte rezervisanja obaveza po osnovu akumuliranih prava zaposlenih na otpremnine i jubilarne nagrade, jer Rafinerija nije izvršila aktuarski obračun, niti je izvršila rezervisanje i evidentiranje ovih obaveza.
Revizor je konstatovao da je Rafinerija 2008. godinu završila sa dugom prema dobavljačima u iznosu od 18,4 miliona KM.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 23 11 2009 18:26 shaka »
|
Sačuvana
|
Poljubi me! Ravno u d...!!!
|
|
|
|
Zeka
|
 |
« Odgovor #340 poslato: 25 11 2009 03:34 » |
|
Jel se sjeca neko onog cara sto je nagovarao ljude na forumu da kupuju akcije RAFNAF? 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
dzabaleban
Global Moderator
Monitor Monitora

Van mreže
Pol: 
Čovek modernih shvatanja...
 Windows XP
Browser:
 Opera 9.80
|
 |
« Odgovor #341 poslato: 25 11 2009 10:45 » |
|
Ne. Ko je taj?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Pirat
|
 |
« Odgovor #342 poslato: 11 12 2009 03:19 » |
|
boli me kurac više za rafinerijom,za ljudima koji je vode i za rusima,dabogda ih protjerali iz broda... nije mi jasno ,jebo te,da se primaju toliki radnici iz dervente,doboja,zvornika,sokoca...a najmanje će tu biti brođana
da se razumijemo,nemam ja ništa protiv ljudi sa strane,svako se za sebe bori,ali da je situacija malo drugačija,da je firma u doboju ili derventi ili... malo morgen što bi se brođani zaposlili
mogu još do nekle da shvatim za neke stručnjake,kojih navodno nema u brodu,ali za čuvare,radnike na pogonu itd ne mogu
ja sam 4 puta već poslao molbu,a znam 6 ljudi iz dervente koji su sa istom stručnom spremom primljeni poslije toga
takođe,čuvari ostali bez posla,nemaju školu,došli neki levati iz šamca i doboja....sad ovi naši,usput da kažem ljudi koji imaju po 20-ak godina radnog staža,više ne valjaju.takođe,uslov je taj certifikat za fizičko obezbjeđenje,a u brodu nema mnogo ljudi sa tim položenim certifikatom.... zar niko nije mogao reći,treba nam 30 ljudi,uslov taj i taj...vremena toliko...i mirna bosna
sve sama lopovija
radio sam tamo 8 mjeseci i vidio sam svakakva čudesa
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
toydog
|
 |
« Odgovor #343 poslato: 11 12 2009 05:50 » |
|
boli me kurac više za rafinerijom,za ljudima koji je vode i za rusima,dabogda ih protjerali iz broda... nije mi jasno ,jebo te,da se primaju toliki radnici iz dervente,doboja,zvornika,sokoca...a najmanje će tu biti brođana
da se razumijemo,nemam ja ništa protiv ljudi sa strane,svako se za sebe bori,ali da je situacija malo drugačija,da je firma u doboju ili derventi ili... malo morgen što bi se brođani zaposlili
mogu još do nekle da shvatim za neke stručnjake,kojih navodno nema u brodu,ali za čuvare,radnike na pogonu itd ne mogu
ja sam 4 puta već poslao molbu,a znam 6 ljudi iz dervente koji su sa istom stručnom spremom primljeni poslije toga
takođe,čuvari ostali bez posla,nemaju školu,došli neki levati iz šamca i doboja....sad ovi naši,usput da kažem ljudi koji imaju po 20-ak godina radnog staža,više ne valjaju.takođe,uslov je taj certifikat za fizičko obezbjeđenje,a u brodu nema mnogo ljudi sa tim položenim certifikatom.... zar niko nije mogao reći,treba nam 30 ljudi,uslov taj i taj...vremena toliko...i mirna bosna
sve sama lopovija
radio sam tamo 8 mjeseci i vidio sam svakakva čudesa
Trebo si 200e uz molbu poslati.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|