|
toydog
|
 |
« Odgovor #47 poslato: 07 03 2010 09:46 » |
|
Pa šta je ovo, kakav je ovo grad, kakvi su ovo ljudi, sve sam retard na retardu
FOKUS / Dobio batine u stanici policije nedelja, 07 mart 2010 13:01
Miroslav Nikolić iz Dervente prošao je s tjelesnim povredama kada ga je prije nekoliko dana brutalno išamaro kriminalistički inspektor Đorđo Lučanović u Policijskoj stanici Brod.
- Niko od nadležnih nije mi još objasnio zbog čega sam, bez ikakvog razloga, bio žrtva brutalnog iskaljivanja bijesa pomenutog inspektora - kaže Nikolić za "Fokus".
Prema njegovim riječima, sve se dogodilo kada je sa suprugom iz Dervente otpratio jednu gošću u Brod na autobusku stanicu.
- Sjedio sam u automobilu, parkiranom na jednom proširenju preko puta autobuske stanice. Tada je ispred mene stao automobil i do mojih vrata došao je čovjek u civilnom odijelu te zatražio dokumentа. Pitao sam kojim povodom, a on je kratko izvadio iz džepa neku karticu,... valjda svoju legitimaciju, koju nisam prepoznao. Dao sam mu dokumentа, a on mi je govorio: "Šta ti misliš ko si ti" i "Šta si ti, šta glumiš!" Rekao sam mu da sam ja mali čovjek, i upitao ga zašto sve to, a on mi je rekao da će mi sve objasniti u stanici. Odgovorio sam mu da postoji zakon, a on meni: "Ma šta kažeš... Još se usuđuješ...". Pokušao sam da se izvinim ako sam šta prekršio, a on je opet rekao da će mi sve objasniti u stanici. Tokom takvog obraćanja, tri puta mi je uzimao i vraćao dokumentа. Izašao sam iz automobila u kojem je bila i moja supruga i rekao mu da se žena prepala te da joj nanosi duševnu bol. Odgovorio mi je: "Još si demagog... Jesi li ti neki politolog?..." - priča Nikolić.
Nakon legitimsanja odvezao se, kaže, za Lučanovićem u Policijsku stanicu, gdje je i premlaćen.
- Ušao sam u stanicu i na prijavnici tražio nekog od rukovodilaca. Objasnio sam o čemu se radi, a u tom trenutku on se pojavio iza leđa, ošamario me dva puta i ugurao u dežuranu. Tamo je nastavio da me udara. Odjednom me povukao za prsa i rekao mi da za njim trčim na drugi sprat. Upitao me: "Šta si ti mislio, prijaviti me šefu prije mene?". Došavši na drugi sprat, udario me tri-četiri puta toliko jako sa strane po licu, u visini očiju, da mi je ispalo staklo od naočara. Kad me smjestio u neku prostoriju, jedna službenica došla je i uzela mi ličnu kartu, a poslije se pojavio zamjenik komandira Milan Inđić. Divan čovijek, rekao mi je da imam svoja prava te da on neće uticati na moju odluku i da će postupiti po pravilu službe. Inđić mi je objasnio da je riječ o dobrom inspektoru koji je pogriješio - rekao je Nikolić.
Poslije torture u stanici Nikolić ističe da je zatražio pomoć u lokalnom Domu zdravlja, a slučaj je prijavio i Okružnom tužilaštvu u Doboju. Najavio je i prijavu Unutrašnjoj kontroli u CJB Doboj. Prema njegovim riječima, poslije obraćanja našoj redakciji povodom ovog događaja počeo je da dobija sms poruke s nepoznatih brojeva, kao i kratke pozive.
- Meni nije u interesu da u ovom slučaju dobar inspektor ostane bez posla, ali ono što se meni dogodilo nikako nije ljudski. Čovjek me pretukao nizašto dok sam stajao rukama spuštenim niz tijelo. Bio sam u šoku ne vjerujući da mi se to događa. Ni danas ne mogu da vjerujem šta mi se dogodilo, nažalost, to je istina - izjavio je Nikolić.
Iz dobojskog CJB u vezi s ovim slučajem kazali su da je policijski službnik PS Bord legitimisao M. N. iz Dervente, kog je to, navodno, povrijedilo.
- O svemu navedenom rukovodni radnik je obavijestio Unutrašnju kontrolu MUP-a RS radi pokretanja i sprovođenja unutrašnjeg postupka. Pripadnici PS Brod preduzimaju zakonom predviđene mjere i radnje - saopšteno je iz CJB.
|