Zaboli te, ali te u stvari ne zaboli, kako to?! Ah da, kad je tvoj novcanik potrosaca u pitanju.
Sve je bitno. Zasto nema mladog kadra? Zato jer je glupo reci, ili sta vec, da te interesuje politika, neces biti 'u fazonu', dosadno je...? Zasto te ne bi interesovala politika? Ili bilo koga od nas. Kada bi se kao omladina vise zainteresovali, istrazivali, ne bi nam mogli nekompetentni ljudi,
kako kazes, soliti pamet. Izasli bi na ulice,
trazili druge ljude, bojkotovali izbore, i nered pravili ako je potrebno. Opet kazem, greska i jeste u nama, jer dopustamo takvima da dodju na pozicije, a kad dodju, onda mi eto lajemo odozdo, kao krezuba pascad. Ti onda imas lovu, roditelji ti ne rade u drzavnim institucijama, ako ti nije bitno ko ce doci na vlast - ja ne vidim drugog razloga. Nista licno, gledam logikom. Sam covjek moze sve - sa novcem kupice ljude koji ce raditi za njega, kao sto svi znamo da tako u Brodu i funkcionise scena.
Naravno da ce da me boli kad me udare po novcaniku, ne moze da me boli tudja muka.
Nikad mi ne bi bilo glupo reci da me interesuje politika, medjutim, da se raspravljam s nekim ko ce mene, koja sam se skolovala za to, da uci sta je zakon i podzakonski akt i da vice na mene jer imam drukcije misljenje (a to cesto vidimo na tv-u, bilo na sjednicama gradske ili skupstine RS) meni to bas ne treba. mozda se nekad promjeni i ta situacija pa budem zeljela da ucestvujem u politickom zivotu, to trenutno nije moja zelja.
Jeste, moji roditelji ne rade u drzavnim institucijama, ali sta je tacno njima donijela promjena vlasti na lokalnom nivou. nista, rade isto kao i dosad, medjutim, kad se vec pominjemo kupovine ljudi, moji nikad nisu kupovali nekog, da su bili takvi imali bi mnogo vise nego sto sad imaju, ali im to nije nikad bio cilj. mozda imaju vise nego roditelji nekog ko radi u drz.instituciji, ali radni dan mog tate pocinje u 6 i nekad zna da dodje kuci u 7-8 navecer a da nije uopste doruckovao, a tu pored mame i brata znam da i ja dodjem da radim pa vucem i nosam vrece teze od sebe. zato me boli kad me udara po novcaniku jer vidim kako moji dolaze do novca, da covjek sa bolesnom kicmom vuce teret i umalo ne ostane invalid zbog posla jer je htio da pruzi nesto svojoj djeci.
eto, cisto da te upoznam sa situacijom mojih roditelja i njihovim i mojim zivotom. mozda ako nadjem politicku partiju koja zaista ima neki cilj i koja ima kvalitetne kandidate, spremna je i moze nesto da uradi i ja promjenim misljenje pa se kandidujem za nesto