|
petko666
|
 |
« Odgovor #15 poslato: 16 11 2007 03:53 » |
|
I mislio sam na jednu platu, prosjek 350KM * 1400 radnika = 490 000 KM... BITCH!!!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
patty
Gost
|
 |
« Odgovor #16 poslato: 13 01 2008 04:36 » |
|
Strasna tema,mada na nju vidjeh,pise se s vremena na vrijeme...sto Petko rece:"neko ubode tacno poslije 2 godine.." Nego da raspalim...Brod je grad iz kog sam otisla davne 91/92-e..od tada samo svracam u njega samo starce da vidim..cak se niti ne nalazim sa starim prijateljima u njemu..njih susrecem po Evropi po dogovoru..da,zasto..neznam...nisam od onih ljudi koji pljuju po Brodu jer su ga izbjeglice unistile...neee ni govora..jednostavno,odrasla sam u njemu,tu mi zive starci i samo povrsno svratim..kao na neku duznost...valjda sam se nosila mislju da je umro... ..NEKIDAN DODJOH IZ POSJETE BRODU...za sedmicu i pol,koliko bih,neki cudni mirisi mi se uvukose u nozdrvu...ljutim se na samu sebe...ma grad je sasvim OK i cak mirise kao nekad...jednostavno mislila sam da je Brod kao i okolne "palanke"Modrica,Odzak,Derventa bez pulsa.Ni govora.Nikako. Te "palanke"su daleko daleko mracnije od Broda. Uzrecica mojih sugradjana i ex-sugradjana:"Brod je slijepo crijevo...cak je i Prnjavor bolji..."stvarno nije tacna"..ne grijesim sigurno,jedino mozd starim,pa zavicajna nostalgija radi...ali neeee..Brod je sasvim OK.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Nightmare
|
 |
« Odgovor #17 poslato: 13 01 2008 04:49 » |
|
Ja mislim da smo mi kao dio te okoline,mracniji 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
dzabaleban
|
 |
« Odgovor #18 poslato: 13 01 2008 07:02 » |
|
Zanima me šta misli Žarkić o Brodu. Ali on nije tu u Brodu, iako non-stop hoda po Brodu. On je u nekoj drugoj dimenziji.
Brod je jako lijep grad za oko, samo su ljudi u njemu mrtvi.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Tripson
|
 |
« Odgovor #19 poslato: 13 01 2008 07:51 » |
|
Brod je jako lijep grad za oko, samo su ljudi u njemu mrtvi.
slazem se sa ovim da je grad lijep (ko na moru  ) samo je problem kad ljudi pocnu da otvaraju usta...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
The sun don't shine The moon don't move the tides, to wash me clean Why so unforgiving and why so cold Been a long time crossing Bridge of Sighs
|
|
|
|
Nightwish
|
 |
« Odgovor #20 poslato: 13 01 2008 11:42 » |
|
nemozemo mi protiv mentaliteta 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
kiza
|
 |
« Odgovor #21 poslato: 14 01 2008 01:53 » |
|
koji brod...ja ovdje nikakvih brodova nisam vidio...samo olupine..
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
splavar
|
 |
« Odgovor #22 poslato: 18 04 2008 07:42 » |
|
ako je neko nekad bio u Samcu,shvatice da je Brod New York za ono. E ono ne bi pozelio ni najgorem neprijatelju 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
petko666
|
 |
« Odgovor #23 poslato: 18 04 2008 08:33 » |
|
Neki dan kolega moj prolazio onuda i delio flayere i plakate ljepio, uglavnom ljudi ko divlji, ono bjeze od covjeka, katastrofa... BROD FOR LIFE!!! 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
macak
Gost
|
 |
« Odgovor #24 poslato: 18 04 2008 12:17 » |
|
šamac?? pa to nije grad! jedna četvrtasta ulica sa 50 kafića, a svaki zauzima po 8 kvadrata... i konobari se zbune kad nose piće... brod i nije neko mjesto za izlazak, ali ima i gorih mjesta...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Widowmaker
|
 |
« Odgovor #25 poslato: 18 04 2008 12:40 » |
|
brod i nije neko mjesto za izlazak, ali ima i gorih mjesta...
Sto me nikako ne tjesi. Ustvari kad sam ovo procitao kroz mene je prosla neka jeza! Brrrrrrrrrrrrrrr!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
kiza
|
 |
« Odgovor #26 poslato: 18 04 2008 13:19 » |
|
brod je ekstra mjesto za izlazak ako ide od verone ka barseloni
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
rotterdam
Glagoljivac Pripravnik
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #27 poslato: 28 04 2008 01:42 » |
|
šamac?? pa to nije grad! jedna četvrtasta ulica sa 50 kafića, a svaki zauzima po 8 kvadrata... i konobari se zbune kad nose piće... brod i nije neko mjesto za izlazak, ali ima i gorih mjesta...
odlican post obavezno ga upotrijebit u turistickom vodicu "posavina"
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Jimmy LaLa
|
 |
« Odgovor #28 poslato: 13 06 2008 10:24 » |
|
On je Brod,gradic nas, nemojte imati drugih Brodova osim njega  Ma brod je metropola,nemojte biti blesavi... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
We're drinking beer, we're drinking gin, no matter whar's in bottle we're drinking everything...
|
|
|
|
Sorbona
|
 |
« Odgovor #29 poslato: 01 09 2008 06:06 » |
|
htjedoh napisati: zar postoji nesto osim BBroda, ali shvatih: postoji "BOSANSKI BROD" i "okolina".  Na zalost losa je utjeha "ima i gorih" i gadno je kada se dodje do tog nivoa da se tjesis tim rijecima. Al iskulirajte bijedu duha i ljudske gluposti, gledajte naprijed i gradite sebi ljepsi svjet. Licna sreca svakoga ponaosob (bez da nastetite drugome) je osnova za bolji svijet u cjelini. Danas sam emotivac
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
|