Bosanski Brod
31 07 2010 17:51 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Tim lista Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2 3 ... 7
  Štampaj  
Autor Tema: zapisi?  (Pročitano 10854 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Zeka
Global Moderator
Monitor Monitora
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

professional

Pogledaj profil WWW
« poslato: 03 09 2008 03:57 »

Cuo sam price o nekim zapisima koje prave hodze? Kao za skidanje crne magije i tako to? Ima li neko da posvjedoci o ovom fenomenu?
Sačuvana

selena
Dark Lord Forum Mega Car
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

Čovjek bez mašte je čovjek bez krila!

Pogledaj profil
« Odgovor #1 poslato: 03 09 2008 08:34 »

Cula sam da su neke isle kad te vara muz a ti kod hodze pa on tamo nesto lijepo uradi i tebi se muz vrati. da, mos misliti, vrati se jer ljubavnica ne zna kuvati ni preglati. ne znam za crnu magiju, vjerovatno se bave i tim. nije mi jasno ako je neko hriscanin, pravoslavac, katolik zasto ne ode u crkvu nego ide hodzi? potpuno suprotno vjerskim osnovama. ja bih prije mislila da ce hodza da mi nesto ugata nego da mi skine neku crnu magiju. doduse ne vjerujem u to ali s obzirom na ponasanje nekih oko mene mozda i jesu pod crnom magijom. ili su just ludi
Sačuvana

Sax
Laprdan
Van mreže Van mreže

V.I.T.R.I.O.L.

Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 04 09 2008 00:07 »

mislim da su ti zapisi u stvari delovi kurana, koji služe kao zaštita. nešto kao zapisana molitva, svete reči.
čitao sam da kada musliman (pripadnik islamske vere) ide, recimo, u rat, ode kod hodže po zapis. znači po nešto kao što je amajlija. u hrišćanstvu je to krstić.

Sačuvana

Neka priča šta ko hoće,
najbolje je biti voće.
selena
Dark Lord Forum Mega Car
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 04 09 2008 01:14 »

kuran ima podjelu na sunete, idzmu i kijas a suneti sadrze govor muhamedov u meki i medini pa se dijele na mekanske i medinske. medjutim, po mom misljenju ti zapisi ne odgovaraju ovome sto je sunet. idzma i kijas jos manje jer je to pravno misljenje najistaknutijih pravnika i pravna analogija.

vjerovatno jeste neki tip molitve. doduse, svaki vjerski poglavar zna "nesto" za skidanje crne magije. ni nasi popovi nisu izuzetak. generalno ne vjerujem u crnu magiju i gatanje uopste, ali ne bih ni da se uvjerim u to. drzim se krsta kao pijan plota. vjerujem u to a sve ostalo je sporedno ili neznacajno.
Sačuvana

Sax
Laprdan
Van mreže Van mreže

V.I.T.R.I.O.L.

Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 04 09 2008 02:33 »

kuran ima podjelu na sunete, idzmu i kijas a suneti sadrze govor muhamedov u meki i medini pa se dijele na mekanske i medinske. medjutim, po mom misljenju ti zapisi ne odgovaraju ovome sto je sunet. idzma i kijas jos manje jer je to pravno misljenje najistaknutijih pravnika i pravna analogija.

vjerovatno jeste neki tip molitve. doduse, svaki vjerski poglavar zna "nesto" za skidanje crne magije. ni nasi popovi nisu izuzetak. generalno ne vjerujem u crnu magiju i gatanje uopste, ali ne bih ni da se uvjerim u to. drzim se krsta kao pijan plota. vjerujem u to a sve ostalo je sporedno ili neznacajno.

selena, šta je po tebi crna magija?
Sačuvana

Neka priča šta ko hoće,
najbolje je biti voće.
selena
Dark Lord Forum Mega Car
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 04 09 2008 02:53 »

a joj, tesko pitanje! pa vjerovatno ono sto nije bijela magija. neki tu ubrajaju ono sto ja kazem, da ugatas nekome nesto, da se bavim time znala bih sigurno. uglavnom bih to svela na pokusaje nekih da naude ili nanesu zlo onima koje ne vole na neki nacin, spravljanje kakvih napitaka, bodes sliku iglama, vudu lutkice i sl
Sačuvana

Sax
Laprdan
Van mreže Van mreže

V.I.T.R.I.O.L.

Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 04 09 2008 03:19 »

ok, hajde da uzmemo da je magija "strani uticaj na čovekovu psihu" (najjednostavniji vid magije Roll Eyes).
jesi li ikada upoznala osobu koja je imala jak uticaj na tvoj život, razmišljanje itd. ? verovatno jesi.

ako te neko ubedi da, jeste ono što nije-to je magija. znači magija je manipulacija ludskim umom.

ako je neko hrišćanin i veruje u hrista i prihvata hrišćansko učenje i ceni autoritet sveštenika koji kaže da je samo ta religija u pravu, kako ta osoba može da veruje hodži koji kaže da je islam jedina religija koja je u pravu?
sveštenici vrše uticaj na vernike, a to je magija. ako veruješ popu ne možeš verovati hodži, pop i hodža se isključuju.

pravoslavlje prihvata samo molitvu (obraćanje bogu) kao lek od loših uticaja, svako prihvatanje magije nije u hrišćanskom duhu. hrišćanin koji ode kod hodže radi stavljanja ili skidanja magije i nije neki hrišćanin.
hodža nema uticaj na hrišćane kao na muslimane, a pop na muslimane kao na hrišćane. a njihova moć dolazi iz vere i poverenja koje vernici imaju u njih.

kakav uticaj na naš život može imati neki zapis, a mi nemamo pojma ni šta je to.

Sačuvana

Neka priča šta ko hoće,
najbolje je biti voće.
selena
Dark Lord Forum Mega Car
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 04 09 2008 06:30 »

1. ima ljudi koji uticu na mene ali dosla sam u tu fazu da je to samo pozitivan uticaj. trebalo je godina i godina prakse ali u 99% slucajeva vise ljudi ne mogu da negativno uticu na mene. odn. da preformulisem, mogu da mi prenose negativnu energiju i da me smaraju ali ne i da uradim nesto lose zbog njih. vodim se onom, ne radi ono sto ne zelis da se tebi desi.

2. kao hriscanin vjerujem u boga i u snagu molitve. licno ja nisam niti bi isla kod hodze ali znam da ima onih koji su isli. mozda to nisu pravi vjernici ili su prestali da se mole. mozda misle, da je na drugoj strani trava zelenija.

3. hriscanstvo iskljucuje islam ali islam ne iskljucuje u potpunosti hriscanstvo. oni smatraju da su hriscanstvo i judaizam ispravne religije, imaju svetu knjigu ali da su usput malo skrenuli sa pravog tumacenja

4. na mene ne moze da ostavi uticaj nekakav zapis ali na nekoga ko ne vjeruje mnogo u molitvu...ko zna
Sačuvana

kiza
Global Moderator
Monitor Monitora
Van mreže Van mreže

Jedan jedini....

Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 04 09 2008 09:15 »

ima tih zapisa, i ima nesto u tome...al sto neko ne ode i odza mu napravi zapis da mu rodi krompir dobro te godine
Sačuvana

Samo je jedan Ronaldo i imao je broj 9.....
http://www.metacafe.com/watch/115079/5_goal_ronaldo/
May the Force be with you
dzabaleban
Global Moderator
Vrlo Neobičan Član
Van mreže Van mreže

Čovek modernih shvatanja...

Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 04 09 2008 14:46 »

ima tih zapisa, i ima nesto u tome...al sto neko ne ode i odza mu napravi zapis da mu rodi krompir dobro te godine

ko je odza?
Sačuvana

Kad se neko nečem dobrom nada
http://www.youtube.com/watch?v=aSH-V8pcOns
Nightmare
Gonič Bajtova
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 04 09 2008 14:54 »

Imam saznanja od mojih baba i ostalih iz njenog doba sa hodzama.Baba moja kzae da valjda nije moguce da imas taj cin ako nisi prosao nekakvu inicijaciju kroz ta sranja kao vidovitost, black magic, ovo, ono...

Koliko je sad vjerovati starjesinama kad pola sela odakle je moja baka rodom ima iskustva sa vradzbinama i td.  Huh?

ZNam da je moja stara jedno prilikom kad je bila mlada morala da ode u posjetu doticnom.
Sačuvana

Kad se neko necem dobrom nada...

http://nightmarem.deviantart.com/

Deviant Art
selena
Dark Lord Forum Mega Car
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 04 09 2008 15:00 »

to ti dodje kao i ono salivanje strava, svako ziv je to radio u ta starija vremena. ja bih se opet radije zaputila u crkvu ili sjela i rascistila sama sa sobom, ne bi hodza dosao blizu mene. ne zato sto ga mrzim ili nesto sl. mislim da nema logike da idem tamo. ako cu negdje da idem odem kod popa, i kao sto ja to kazem, nek me dobro okadi, nadisem se tamjana, popricam u cemu je problem. najbolji savjet u zivotu mi je dao pop i toga se pridrzavam koliko god mogu
Sačuvana

Nightmare
Gonič Bajtova
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 04 09 2008 15:02 »

sve je to u redu ali kad imas 2 godine i ne mozes da spavas po citavu noc ja mislim da te ni pop ne moze okaditi kako treba...

Dobro je dok mozes reci u cemu je problem.
Sačuvana

Deviant Art
selena
Dark Lord Forum Mega Car
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #13 poslato: 04 09 2008 15:05 »

ne znam u cemu je problem pa necu ulaziti u diskusiju, ali uglavnom sitna djeca ne spavaju redovno i uredno.
Sačuvana

Nightmare
Gonič Bajtova
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: 04 09 2008 15:14 »

Vjeruj mi ovo nije sitno dijete  Grin
Sačuvana

Deviant Art
Stranice: [1] 2 3 ... 7
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Srpski prevod: www.tnenad.net Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!