Bosanski Brod
31 07 2010 17:54 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Tim lista Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: "NOSTRADAMUS"  (Pročitano 1973 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
ARHANGEL
Gonič Bajtova
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

"SATISFICTION"

Pogledaj profil WWW
« poslato: 15 08 2008 12:55 »

"Nostradamus"

Rodjen je kao Michel de Nostredame, 1503. godine u Saint-Rémy-de-Provence, Francuska. Od djetinjstva je dobro bio upućen u Vede, Kabalu, Jevandjelja, najvise astrologiju, nauku veoma cijenjenu u srednjem vijeku. Posjedovao je bezbroj starih knjiga svojih predaka, Jevreja. Te knjige su govorile o temama koje je srednjovijekovna istorija slabo poznavala. Bio je u stanju da satima, ponekad danima i nocima, stoji uz svoje astrolabe, carobna ogledala, mase prorockim stapićima, mesa i danas nepoznate hemikalije, proucava rukopise na starogrckom, latinskom, hebrejskom, staroegipatskom ili na kakvom drugom mrtvom jeziku. Vazio je za najveceg strucnjaka u domenu astrologije. Za njega Zodijak nije predstavljao nepoznanicu. Sa velikom preciznoscu je izradio polozaje Jupitera, Marsa, Venere i jos nekih planeta, cak i njihove suprotne polozaje. Najzad bio je u stanju da sa nevjeerovatnom preciznoscu utvrdi cinjenice, vreme i dogadjaje vezane za Ijude koji ce se tek roditi.

Vjerujete li prorocima i sta mislite o astrologiji koja je svuda rasprostranjena.

Sačuvana

Nightmare
Gonič Bajtova
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #1 poslato: 15 08 2008 16:33 »

Moja teorija je da ne treba vjerovati u nista sto ti nije dokazano.

Osobno vjerujem u neka prorocanstva, evo jednoga koje sam cuo ne znam ni sam od koga...

23. 6,7 ili 8. 2013 godine Nostrodamus je prorekao da ce se sve planete poredati u pravu crtu sto ce izazvati nekakvo enormno veliko zracenje na Zemlji koje ce sve da razara. Sve je to ok ko misli da je on bio budala ali ima problem.

Albert Ainstein ako sam dobro napisao ime  Grin je potvrdio ovu teoriju. Posto kazu da je i on lud...

Nikola Tesla je takodje potvrdio Nostrodamusovu teoriju, a svi znamo da je Tesla bio van svoga vremena, a bio bi cak i da zivi sad.

Tako sam bar ja primio informaciju  Grin zivjeli odo sad spavati.
« Poslednja izmena: 15 08 2008 16:35 Nightmare » Sačuvana

Kad se neko necem dobrom nada...

http://nightmarem.deviantart.com/

Deviant Art
BOSS
Laprdan
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 15 08 2008 16:45 »

Moja teorija je da ne treba vjerovati u nista sto ti nije dokazano.

Osobno vjerujem u neka prorocanstva, evo jednoga koje sam cuo ne znam ni sam od koga...

23. 6,7 ili 8. 2013 godine Nostrodamus je prorekao da ce se sve planete poredati u pravu crtu sto ce izazvati nekakvo enormno veliko zracenje na Zemlji koje ce sve da razara. Sve je to ok ko misli da je on bio budala ali ima problem.

Albert Ainstein ako sam dobro napisao ime  Grin je potvrdio ovu teoriju. Posto kazu da je i on lud...

Nikola Tesla je takodje potvrdio Nostrodamusovu teoriju, a svi znamo da je Tesla bio van svoga vremena, a bio bi cak i da zivi sad.

Tako sam bar ja primio informaciju  Grin zivjeli odo sad spavati.

u ovom slucaju se treba drzat one stare poslovice 'Zla se bojat, dobro dodijati nece......'

evo sta je radio zadnjih godina svog zivota........

Posljednje godine i smrt
Prorčanstva je pisao u stihovima. Stihovi su pisani zagonetnim, dvosmislenim stilom upotrebom francuskih, provansalskih, talijanskih, grčkih i latinskih riječi. To je činio s razlogom jer postojala je opasnost da ga proglase vještcem, a također je želio da neupućenima tajne proročanstva ostanu nepoznate. Knjiga, iako još nedovršena, tiskana je 1555. i sadržavala je prve tri centurije i početak četvrte. Čuvši za Nostradamusa kraljica Katarina de Medici pozvala ga je na Dvor. Dana 15. kolovoza Nostradamus je unajmio sobu u gostionici St. Michel, a već narednog dana kraljica ga je primila u posjet. Kada su se sreli Nostradamus i kraljica u razgovoru su proveli dva sata. Kraljica se interesirala za kvartenu u kojoj se opisuje kraljeva smrt. Dva tjedna kasnije kraljica je ponovo pozvala Nostradamusa i tada mu je dala u zadatak da napravi horoskope za njenu djecu čija tragična sudbina je već bila opisana u Proročanstvima. Nedugo nakon toga Nostradamus je načuo da se pravosudni organi u Parizu raspituju o njegovim magijskim ritualima te se vratio u Salon. Od tada patio je od kostobolje i artritisa, te se čini da nije puno radio osim što je izradio nekoliko horoskopa za svoje ugledne goste i dovršio pisanje Proročanstava. Godine 1564. kraljica Katarina, sada kraljica regent, odlučila je proputovati kroz Francusku. Putujući posjetila je i Nostradamusa. Tada ga je kraljica proglasila dvorskim liječnikom. No, Nostradamus je osjećao da mu se bliži kraj. Stoga je 17. lipnja 1566. godine napisao oporuku, a 1. srpnja pozvao je mjesnog svećenika kako bi mu dao posljednju pomast. Kada ga je sluga napuštao te noći rekao mu je da ga ujutro neće vidjeti živa. Bilo je kao što je i predvidio.

Nostradamus je sahranjen uspravno u zidove salonske crkve, a njegova supruga Anne dala je napraviti spomen-ploču. U doba Revolucije Nostradamusov grob oskrnavili su praznovjerni vojnici. Sačuvani ostaci sahranjeni su u drugoj salonskoj crkvi, crkvi Saint-Laurenta, gdje se njegov grob i portret još uvijek mogu vidjeti. Dvije godine nakon njegove smrti - 1568. u cijelosti su tiskana njegova Proročanstva. Možda je zanimljivo spomenuti da je još kao mladi student podržao Kopernikovu teoriju da je Zemlja okrugla i da se Zemlja okreće oko sunca - 100 godina prije nego što će Galileo biti suđen za isto uvjerenje. Na Nostradamusovu grobu stoji ovaj epitaf:

Ovdje leže kosti glasovitog Michaela Nostradamusa
čije je gotovo božansko pero jedino bilo,
prema sudu svih smrtnika, dostojno
zapisati pod zvjezdanim nadahnućem
buduće događaje cijelog svijeta...
neka potomstvo ne dira njegove ostatke
Sačuvana

Ko nema u glavi ima u TRAVI
Murga Drot
Laprdan
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 27 08 2008 10:06 »

zanimljivo.
ja licno bas i nevjerujem u prorcanstva ali ako je tacno onda....smo ga najebali.Smiley
Sačuvana

Svako dobro Bosno i Hercegovino.
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Srpski prevod: www.tnenad.net Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!